Utställning under Umeå designvecka och öppningen av min sprillans nya webbshop. Plus lite spännande fotogravyrmaterial.

Det har gått ett tag nu, och ganska mycket har hänt sedan mitt senaste nyhetsbrev. Jag skrev om att bli antagen som ny medlem på KKV Härnösand och allt jag såg fram emot. Sedan dess har jag också blivit ny medlem på Grafikmaskinen, en konstnärsdriven grafikverkstad i Umeå. Det här är fantastiska nyheter eftersom jag nu kan trycka mina etsningar/fotogravyrer nära mitt hem. Sedan, när jag vill producera nya gravyrplåtar, arbeta i ett analogt mörkrum eller jobba med stora digitala utskrifter så finns alla resurser 3 timmar söderut på KKV i Härnösand.

De två tryckpressarna på Grafikmaskinen i Umeå.

Strax efter påsk fick jag möjligheten att gå en kurs i fotopolymergravyr på KKV Härnösand. Otroligt spännande, utmanande och framför allt roligt att lära sig en teknik jag varit intresserad av så länge.

En snapshot från UV-belysningsenheten på KKV Härnösand. En av mina polymerfotogravyrplåtar är redo för exponering.

Andra saker som har ägt rum under våren och försommaren är att jag deltog på en grupputställning under designveckan (22/5 - 4/6) i Umeå. Jag visade digitala printar och fotogravyrer från mina serier PAVANE, HÄR/HERE och STRÖM.

Nedan är min väggplats i galleriet.


Min helt nya butik

Slutligen vill jag ta tillfället i akt att marknadsföra min sprillans nya webbshop. Hittills har jag öppna upplagor av planschtryck tillgängliga, och planen är så småningom att erbjuda galleriupplagor och ett urval av fotogravyrer. En skärmbild till höger ger en uppfattning om hur det ser ut. Du är mer än välkommen att ta en titt runt. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller förslag, eller om du funderar på att göra ett köp.

Tills nästa gång!

Allt gott,

Andreas

Andreas Palmén

Main site of Andreas Palmén - a fine art and freelance photographer based in Umeå in northern Sweden. Andreas is a former assistant to Vanity Fair photographer Jonas Fredwall Karlsson. He is also a scientist with a MSc and PhD studies in biology.

https://www.andreaspalmen.art
Föregående
Föregående

Så kom äntligen en föraning om våren

Nästa
Nästa

Projektet PAVANE, mockuper och spännande möjligheter framöver.