Projektet PAVANE, mockuper och spännande möjligheter framöver.

Hej där, kära besökare! Om du prenumererar på mitt nyhetsbrev har du förmodligen redan läst om några av de saker jag skriver om i det här blogginlägget. Om du å andra sidan inte har läst mitt nyhetsbrev, hoppas jag att du kommer att finna det här inlägget informativt.

Mars är här med ännu mer snö. Nätterna är kalla om det är klart, och solen börjar kännas varm mot huden på lugna soliga dagar. Vi övergår från riktig vinter mot vår, och den här tiden på året kallas vårvinter. Det är en vacker tid, med livet som sakta återvänder till naturen. Snart kommer vi att börja höra sångsvanarna återvända från sina vinterkvarter.

Nu till saker som har hänt sedan mitt senaste inlägg. Jag har publicerat mitt projekt PAVANE här med en blandning av några år gamla och några helt nya bilder. Bilderna i den här serien är mycket personliga, och jag hoppas att de också kan betyda något för andra. Jag utforskar förhållandet mellan en värmefilt och den omgivande naturen. Hittills har jag arbetat med analoga filmer i svartvitt som delvis färgats digitalt. Jag har nyligen beslutat att fortsätta arbeta med det här temat. Håll utkik!

En annan sak som har fångat mitt intresse på sistone är de olika sätten att digitalt visa konstverk. Jag planerar att utöka min webbsida med en webbshop i framtiden, och när jag gör det inser jag att det skulle vara trevligt att visa mitt arbete i naturliga miljöer. Jag har gjort ett exempel för att visa hur det kan se ut när det är monterat, inramat och på en vägg. Det är en mockup av en generisk hemmiljö.

Pavane V, mounted and framed. It is my attempt to show how it could look, hanging on the wall in an imaginary bedroom.

Pavane V, monterad och inramad. Det är ett exempel på hur det kan se ut när det hänger på väggen i ett imaginärt sovrum.

Ytterligare en spännande sak att dela med mig av är att jag från och med nu är medlem i KKV Härnösand. KKV (Konstnärernas kollektivverkstad) är en nationell organisation med oberoende verkstäder i olika städer runt om i Sverige. KKV i Härnösand är välutrustat med möjligheter att arbeta i analogt mörkrum, göra stora digitala utskrifter och även polymerfotogravyr med traditionella etsningstekniker i konsttryckverkstaden. Dess medlemmar driver det, och efter att ha blivit antagen som en av konstnärerna får man tillgång till en helt ny värld av möjligheter. En annan trevlig sak efter att ha blivit medlem är tillgången till alla andra KKVs i Sverige.

Slutligen kommer jag att ta upp de spännande möjligheter som ligger framför mig. Jag har bokat en kurs i polymerfotogravyrtryck efter de kommande påskloven. Jag är mycket taggad över chansen att lära mig denna teknik och kommer naturligtvis att återkomma med mina intryck och förhoppningsvis några exempel på vad som kommit ut av det.

Tills nästa gång,

Andreas

Andreas Palmén

Main site of Andreas Palmén - a fine art and freelance photographer based in Umeå in northern Sweden. Andreas is a former assistant to Vanity Fair photographer Jonas Fredwall Karlsson. He is also a scientist with a MSc and PhD studies in biology.

https://www.andreaspalmen.art
Föregående
Föregående

Utställning under Umeå designvecka och öppningen av min sprillans nya webbshop. Plus lite spännande fotogravyrmaterial.

Nästa
Nästa

Tiden går fort. Det är nu 2023 och redan februari.