Så kom äntligen en föraning om våren

I morse, när jag gick ut till brevlådan för att hämta morgontidningen så hörde jag ett mycket välkommet och ljud från ovan. Tre sångsvanar trumpetade under det att de flög över vårt hus på Sandbacka i Umeå. Ett hoppfullt varsel om stundande snösmältning och vårens ankomst. Vårvintern är en fantastisk årstid med gnistrande vita vidder och ett solsken som åter värmer huden. Jag blir alltid lika hoppfull när naturen “kommer till liv” igen efter den långa vinterdvalan.

Här har det varit stillsamt under allt för lång tid. Jag har helt enkelt inte prioriterat min hemsida eller mina andra kommunikationskanaler särdeles mycket senaste halvåret. Det går mot alla rekommendationer om hur man bygger en stabil och givande relation med sina potentiella följare och kunder. Jag har haft fullt upp på andra håll med frilansuppdrag inom grafisk design och layout samt stillbild och filmproduktion.

Fotogravyr är en arbetsam och långsam process. Här syns tryckplåt och tarlatan som används när man torkar ur högdagrarna och avlägsnar överskottsfärg inför tryck.

Något som jag lagt åtskilliga arbetstimmar på under den senaste tiden är att uppgradera min hemsida. Jag har önskat att den ska kännas “lättare” och mera åtkomlig. Ambitionen är också att man ska få samma upplevelse och funktionalitet på sin mobil. Utöver det så är kanske den tydligaste förändringen att grundversionen nu är på svenska med möjligheten att välja engelska om man vill. Har man sin webbläsare inställd på engelska så kommer man automatiskt att hamna på subdomänen med engelsk översättning.

Vad mera? Jo i kväll så bär det av till Grafikmaskinens årsmöte i Röbäck. Det ska bli kul. Sen så är det en massa annat på gång framöver, men det får sparas till ett senare tillfälle.

En nyfiken grafiker / fotograf som ser fram emot årsmötet på Grafikmaskinen men utan tryckfärg i ansiktet i kväll.

PS! Det kommer att fyllas på i shoppen framöver. Jag har fyra numrerade serier med grafiska blad ur serien PAVANE som jag tänkte lägga ut där.

Andreas Palmén

Main site of Andreas Palmén - a fine art and freelance photographer based in Umeå in northern Sweden. Andreas is a former assistant to Vanity Fair photographer Jonas Fredwall Karlsson. He is also a scientist with a MSc and PhD studies in biology.

https://www.andreaspalmen.art
Nästa
Nästa

Utställning under Umeå designvecka och öppningen av min sprillans nya webbshop. Plus lite spännande fotogravyrmaterial.